מזווית אישית – על עסק של אדם אחד

-

מזווית אישית על עסק של אדם אחד

בישראל קיימים עסקים רבים של אדם אחד, שהוא או היא גם, גם וגם (המנכ”לית, המזכיר, המשווקת, מנהל החשבונות, המייצרת, איש השירות, השליח ועוד). חלקם משתמשים במיקור חוץ וחלקם, באמת, עושים את הכול לבד או לכל היותר נעזרים בבני הבית

עסק של אדם אחד שם לנו אתגרים שונים מעסק של מס’ אנשים, אז איך הופכים עסק כזה לעסק ריווחי, שמבוסס על אורח חייו של בעליו?

הפעם בחרתי בשתי עצמאיות, שמשלבות הורות למופת עם בניית העסק שלהן ושאלתי אותן “מה הדבר הכי קשה בעסק עצמאי של אדם אחד ואיך את מתגברת על הקושי?”

ליהי עראסי, מנהלת מש”א וייעוץ קריירה, שחקנית בהצגת יחיד ועוד אי אלו תופינים: 
“ראשית נתחיל מזה שהמילה קושי לא קיימת בלקסיקון שלי, יש אתגרים, יש לימוד אבל שום דבר שהוא לא פתיר באמצעות מידע ופעולות מסוימות. אני מנהלת עסק עצמאי מזה 13 שנה. יצאתי לעצמאות מתוך הרצון לבנות סדר יום שבו אני גם מתפרנסת וגם מגדלת את הבנות שלי. לצד המרחב והגמישות היו תקופות שלקחתי על עצמי יותר משיכולתי ואז נוצר מצב שהלקוחות ובני הבית שלי קיבלו את השירות הטוב ביותר שלי אבל אני נשארתי מאחור עם הלשון בחוץ.

עם השנים למדתי:
1. לשאול את עצמי שאלות, כמו לאן אני שואפת להגיע והאם הפעולות שלי בהווה תומכות בהגעה לשם (מה ששינה לי את החשיבה מלהשקיע, לגדול והרבה לרעיון של ‘הדייג ואיש העסקים’. כל מה שאני רוצה בסופו של היום זה להיות הדייגת:-)
2. להתמקד בדברים שאני טובה בהם ולהוציא לאאוט סורסינג דברים שהם לא ברמת המומחיות שלי.
3. לשלב עבודת פרונט עם עבודת בק אופיס מה שמפיג את הבדידות שצפה לפעמים בעבודה עצמאית.

ובעיקר לזכור שעצמאות היא הבחירה שלי (זה מאוד מחזק ונותן כוחות לצלוח אתגרים כשהבחירה היא שלנו) ושהמהות של העצמאות היא  גמישות כך שאני תמיד יכולה לנתב את העסק שלי לפי מה שנכון לי בכל רגע”

לעבוד מתוך שליחות ואהבה ללא תלות של המציאות ונסיבות החיים

רננה סגמן, מדריכת הורים ויועצת שינה לגיל הרך:
“הדבר הכי קשה עבורי בעסק היה העומס בזמן כה מעט שהיה ברשותי באותו זמן (לפני 9 שנים ועם ילדים קטנטנים) כי החלטתי להיות בבית מהצהריים ולהיות עם ילדיי.
הרצון והציפייה להיות בכל העולמות הייתה עבורי מאוד מתסכלת ועם השנים הבנתי שאני חייבת לעשות עם עצמי תיאום ציפיות.
הבנתי שאני בתהליך למידה ארוך, ולא בריא עבורי להסתכל בצורה יבשה רק על התוצאות הסופיות כמו כמה הכנסתי החודש או כמה לקוחות הגיעו. נכון שחשוב להסתכל רווחית אך יש עוד פרמטרים.
הבנתי שאני חייבת לראות את זה כתהליך, כי הייתי ללא ניסיון בעולם העצמאות.

בתהליך ההתפתחות שלי התחלתי להסתכל מה וכמה למדתי, מאיפה ואיך התחלתי וגם כמה אני משקיעה בחינוך ובנוכחות ההורית שלי, שחשובה לי ומצריכה זמן.
הגישה הזו היא זו שעשתה לי את השינוי ואת קפיצת המדרגה הגדולה ביותר. נקודת הזמן הקריטית הייתה כשכמעט ויתרתי על כל העסק שבניתי והחלטתי לתת צ’אנס אחרון. נרשמתי ללימודי nlp ושם נפלו לי מלא אסימונים והבנתי את תבניות החשיבה המעכבות שלי. הבנתי שאני לא צריכה להתנות את העבודה שלי רק בתוצאות, להיות בהוויה של שחרור באופן טוטאלי ולראות עוד היבטים, לעבוד מתוך שליחות ואהבה ללא תלות של המציאות ונסיבות החיים.
כשהבנתי והרגשתי בכל חלק מגופי שאני כאן כדי לעשות את מה שאני טובה ואוהבת מתוך תחושת ייעוד חזקה ולא משנה מה יקרה בדרך, התחלתי ממש כמו קסם לקבל יותר לקוחות, להכניס יותר כסף והעבודה זרמה אלי בצורה קלה יותר.

עסק בתחילתו דורש המון זמן כדי לעבוד בצורה שוטפת. כשאפשרתי לעצמי באמת, באופן מוחלט להיות בלמידה, גדילה והתפתחות שם למדתי הכי הרבה.
אז האתגר שלי היה לשנות את התפיסה הזו וברגע שזה הגיע, זה עשה לי שינוי בחיים ולא רק בעסק.

מאחלת לכל עצמאית שתעשה עבודת עומק ודיוק כדי באמת להביא את עצמה במיטבה”

עסק של אדם אחד יכול מהנה ומלא בהשראה גם אם אתה לבד. פה תוכלו לקרוא קצת על השראה מזווית אישית

אני מזמינה אתכם לעקוב גם אחרי העמודים העסקיים שלהן בפייסבוק ולקבל מהן עוד השראה:

רננה סגמן – הדרכה הורית בכלים יצירתיים
בראשית הייתי אני – הצגת היחיד של ליהי עראסי

#מזווית_אישית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *